Dijitalin Sansürsüz Kötü Yüzü (Onlyfans, telegram, twetter, .... )
Bursa Reklam Ajansı gibi bir çok firma dijital dünyayı kullanmaktadır. Geçmişten gelecek kuşaklara kültür tüm toplumlar açısından oldukça önemli bir husustur. Dijital teknoloji ile birlikte yeni bir kavram dijital kültür hayatımıza girdi. Sanal dünyada dijital kültür kavramını etkin kılamadığımız takdirde kültürsüz kesimlerce dijitalin sansürsüz ve kötü yüzü ortaya çıkacaktır. Normal yaşamda kültür etkileri ve namus kavramı ne kadar geçerli bir kavram ise sanal dünyada da bu kavramlar önemlidir.Fabrika Tanıtım Filmi çektiniz ve sanal alemde tanıtım amaçlı olarak bunu paylaştınız. Dijital mecrada her türlü dezenformasyon yolu ile rakipleriniz tarafından veya sizi istemeyenler tarafından propaganda aracı olarak bu çektiğiniz tanıtım filmi kötü amaçlı kullanım yapılabilir. Teknolojiye karşı olanlar ve teknoloji ile arasına mesafe koyanlar bile ellerinde bulunan akıllı cihazlar sayesinde dijital dünyanın nimetlerinden yararlanmakta ve bu sanal dünyaya bir şekilde bulaşmaktadır.
Dijital dünyanın karanlık yüzünde yer alan insanlar tarafından kötü amaçlı yazılımlar veya programlar kullanılması neticesinde bir takım kişisel bilgiler ele geçirilebilmekte ve dijital dünyada sizi rezil edebilecek paylaşımlar yapılabilmektedir. Yasa dışı faaliyette bulunan bu hackerler hedef yaptıkları kurum ve kişilere ait her türlü paylaşılması sakıncalı bilgileri ele geçirme ve dijitalin kötü yüzünde yayınlama çabasına girmektedir. Yada bu yolla bir takım menfaat elde etmeye uğraşmaktadır.
Onlyfans Nedir? Kötü Yüzü
Ürün Fotoğraf Çekimi veya başka alanlarda çekim yaptınız ve bunları paylaşmak istiyorsunuz. Onlyfans üzerinden yayınlayabilir misiniz? Bunun için öncelikle Onlyfans nedir? onu açıklamaya çalışalım. Bu bir online uygulama ve 2020 yılında pandemi etkisi ile ortaya çıktı. Ancak dijital dünyanın müstehcen içerikler üreten kişilerin buluştuğu bir ortam olarak maalesef faaliyet göstermeye başladı. Ancak daha sonra insanların dikkatini çekmesi ile paralı ve abonelik sistemi ile çalışan bir sosyal platform halini aldı.Şu anda farklı tarzda içerik yapan ve para kazanan kişilerin olduğu bir sanal dünya haline geldi. Aylık olarak üyelik satmakta ve fotoğraf, video ile online yayınlar izlemeye olanağı sağlamaktadır. Ancak dijital dünyanın kötü yüzü sayılabilecek bir takım yayın ve resimlere olanak tanımaktadır. Ürün Fotoğraf Çekimi eğer 18 yaş üzerine hitap ediyor isi buradan paylaşmak etki yaratır.
Sanal dünyanın sosyal platformu kabul edilen Onlyfans içerik görüntüleme için 18 yaş şartı koysa da bunun herhangi bir kontrolü yapılmamaktadır. Dolayısı ile bu yaşın altında bulunanlar da kaçak olarak hesap açabilmekte. Bu sosyal ve dijital platformda bir çok ünlü isme rastlamak mümkün. Yetişkinlere özel içerikler yayınlayan çok sayıda insan bulunan bu sosyal platformda bu anlamda içerik yayınlayan bir takım ünlü isimler de bulunmakta.
Bu sosyal platformda hesap açmak oldukça kolay olmakta. Cazip gelen tarafı ise gizlilik içinde hesap açabilir ve iki taraflı bir sözleşme imzalamayabilirsiniz. Abone olduktan sonra içeriklere ulaşabilir veya hazırladığınız içerikleri paylaşabilirsiniz. Ürün Fotoğraf Çekimi yaptığınız eğer erotik ve seks üzerine bir ürün ise burada yayınlamak etki yaratır. Çünkü burayı kullananların büyük bir çoğunluğu bu yolla para kazanır. Türkiye'den de bir takım ünlü isimlerin üye olduğu bu sosyal platform pandemi döneminde hayatımıza girmiş ve hızlı bir şekilde büyümüştür. Dijital sansür uygulamasının bulunmadığı bu sanal sosyal ağ dijital dünyanın kötü yüzünü de bizlere göstermiştir.
Telegram Nedir? Kötü Yüzü
WhatsApp ile aynı türden çalışma sistemi olan telegram WhatsApp'a karşı bir alternatif sistem olarak kurulan anlık mesaj sistemi olarak hayatımıza girdi. Son dönemlerde WhatsApp ile rekabet etmeye ve yeni kullanıcı bulmaya devam ediyor. Rus bir programcı tarafından kurulan bu sistem sesli ve görüntülü olarak mesaj atma uygulaması olarak 2013 yılında hizmete başladı. Bursa Reklam Ajansı veya şirketler tarafından da kullanılan telegram özellikleri itibariyle kötü amaçlar içinde kullanılabilmektedir.Telegrama kayıt olmak ve indirmek oldukça kolaydır. Telefon numarası ile abone olunmasına karşın numara kullanmadan başka biri ile görüşme yapmak mümkündür. Bu özelliği sanal dünyanın kötü amaçları için kullanılmaya müsaittir. Ayrıca kendini imha eden mesaj uygulaması nedeniyle kötü amaçlara hizmet etmek için müsait bir ortam yaratır. Bulut tabanlı bir uygulama olması nedeni ile her zaman ulaşmak mümkündür.
Gönderdiğiniz her hangi bir ileti sizin tarafınızdan silindiğinde karşı taraftan da otomatik olarak silinir. Bir tehdit mesajı attınız veya kötü bir içerik gönderdiniz karşı taraf görür görmez bunu silebilir ve hiç göndermemiş gibi davranabilirsiniz. Böylece sanal dijital dünyanın kötü yüzünü kullanarak gereken korku etkisini yaratmış olursunuz.
Twitter Nedir? Kötü Yüzü
Fabrika Tanıtım Filmi veya herhangi bir video yayınlamak Twitter'da da mümkündür. Dijital dünyanın sansür uygulamayan sistemlerinden bir tanesi de bu platformdur. Twitter abonelik sistemi ile çalışan ve kullanıcılarına kısa mesaj atma imkanı sunan ve atılan bu mesajların bir takım insanlar veya kurumlar ile etkileşime geçmesine izin veren bir sosyal ağ hizmeti olarak 2006 yılında hayatımıza girdi.Her ne kadar Tweetlerde cinsellikle ilgili yetişkinlere ait görsel yayınlama yasağı ve şiddet içeren görüntü yayma yasağı bulunsa da maalesef uygulamada bunları kontrol etmek oldukça zordur. Sosyal medya ve dijital mecrada sansür uygulaması yapmak neredeyse imkansız bir olaydır. Bu tür bir sansür uygulamanın tek yolu uygulamayı komple yasaklamak ve üçüncü dünya ülkesi olmaktır.
Bursa Reklam Ajansı veya herhangi bir ajans yada kişiler anlık olarak paylaşım yapabilir. Bu nedenle bu durumu kontrol etmek imkansızdır. Hesaplar silinse dahi başka yerlerden yeniden hesap açarak kötü amaçlı gösterim ve paylaşımlarda bulunmak mümkündür.
Karanlık Sosyal Medya
Dijitalin sansürsüz kötü yüzü en çok sosyal medya da kendini gösterir. Sanal dünyadaki bu durumu anlatmak için daha doğrusu sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan zararlı, olumsuz ve kötü etkilerin etkisine vurgu yapmak için karanlık kelimesi kullanılır. İyi ve güzel olan şeyler için nasıl aydınlık kelimesi kullanımı uygun bulunmuş ise kötü ve zararlı olanlar için de karanlık kelimesi kullanımı uygun bulunmuştur.Bir takım yasa dışı olaylar özellikle sosyal medyada açılan patates hesaplar üzerinden yapılmaktadır. Yada dijital dünyada sansür uygulamasının oldukça rahat olduğu bir takım ülkelerden yapılmaktadır. Özellikle cinsel içerikler ve terör propagandası ile her türlü yasa dışı olaylar sosyal medyanın karanlık yüzünü oluşturur.
Ürün Fotoğraf Çekimi gibi masum gözüken bir kelimenin altına bir takım tuzak bağlantılar veya linkler yerleştirilmek sureti ile çeşitli dolandırıcılık işleri yapmak sosyal medyanın karanlık yüzünde mümkün. Sosyal medya kullanıcıları tanımadıkları hiç kimse ile doğrudan bir iletişime geçmeyerek bu durumdan kurtulma yolunu seçebilir.
Özellikle sanal dünyayı kullanan belirli bir yaşın altında bulunan kişiler çok kolaylıkla kötü niyetli ve dijitalin sansürsüz kötü yüzünü kullananların tuzağına düşmektedir.